600 g fläskfilé
600 g sötpotatis
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
Marinad
1 king solo vitlök
1 dl konjak
1/2 dl olivolja
1/2 dl chilisås
1 msk tomatpuré
1 msk flytande honung
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
Dijoncreme
1/2 kruka dragon
2 dl creme fraiche
2 msk dijonsenap
1 msk flytande honung
1 krm konjak
1 krm salt
1/2 krm nymald svartpeppar
Gör så här:
Marinad: Skala och hacka vitlöken. Blanda samman alla ingredienser till marinaden i dubbla platspåsar. Putsa köttet från hinnor och fett och skär det sedan i ca 3x3 cm stora bitar. Lägg köttet i marinaden och vänd runt. Låt marinerad i kylskåp ca 1 dygn.
Creme: Finhacka dragon och blanda med creme fraiche, senap och honung. Smaka av med konjak, salt och peppar. Låt stå kallt innan servering.
Blötlägg grilllspett av trä ca 15 min. Trä köttbitarna på spetten.
Skölj sötpotatisen och skär dem i 1 cm tjocka skivor. Pensla dem med olivolja och strö över salt. Grilla dem mjuka ca 5 min på varje sida. Grilla köttspetten ca 3 min på varje sida. Servera spetten med sötpotatis, dijonscreme och en grönsallad
Recept som ska testas
söndag 31 juli 2011
Kladdkaka med kanel och kardemummafudge
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt
100 g smält smör
Kanel- och kardemummafudge
1,5 dl vispgrädde
1 tsk honung
2 kanelstänger
1 tsk kardemummakärnor
200 g mjölkchoklad
Gör så här: Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner i äggvispet. Smält smöret i en skål och rör ner det. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter (24 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, cirka 20 minuter. Låt kallna. Stöt kanelstängerna och kardemummakärnorna lätt i en mortel. Koka upp grädde, honung och kryddor. Ta bort kastrullen från värmen och låt det stå och dra i 10 minuter. Koka upp grädden igen och sila den över den finhackade chokladen. Rör tills fudgen blir slät och bred sedan ut den över kladdkakan. Ställ in i kylen att stelna. Servera med lättvispad grädde
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt
100 g smält smör
Kanel- och kardemummafudge
1,5 dl vispgrädde
1 tsk honung
2 kanelstänger
1 tsk kardemummakärnor
200 g mjölkchoklad
Gör så här: Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner i äggvispet. Smält smöret i en skål och rör ner det. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter (24 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, cirka 20 minuter. Låt kallna. Stöt kanelstängerna och kardemummakärnorna lätt i en mortel. Koka upp grädde, honung och kryddor. Ta bort kastrullen från värmen och låt det stå och dra i 10 minuter. Koka upp grädden igen och sila den över den finhackade chokladen. Rör tills fudgen blir slät och bred sedan ut den över kladdkakan. Ställ in i kylen att stelna. Servera med lättvispad grädde
Kesosallad, avokado och lufttorkad skinka
1 avokado
Lufttorkad skinka
Kesosallad:
1 liten burk keso
1 tomat
½ rödlök
1 knippe bladpersilja
Örtsalt
Tärna tomaten och hacka rödlöken fint. Hacka även persiljan och blanda allt med keson. Strö på örtsalt. Servera med en uppskivad avokado och lufttorkad skinka.
Lufttorkad skinka
Kesosallad:
1 liten burk keso
1 tomat
½ rödlök
1 knippe bladpersilja
Örtsalt
Tärna tomaten och hacka rödlöken fint. Hacka även persiljan och blanda allt med keson. Strö på örtsalt. Servera med en uppskivad avokado och lufttorkad skinka.
Kavringsnittar med räk- och laxröra
Kavring
500 g oskalade räkor
liten bit gravad lax
2 msk löjrom
100 g philadelphiaost
0,5 dl crème fraiche
stor bunt gräslök
dill
cayennepeppar
Skala och dela räkorna och skär laxen i småbitar.
Blanda ihop philadelphiaost, crème fraiche och kryddor.
Blanda i räkor, lax och löjrom till en bra konsistens.
Kantskär kavringen och dela varje skiva i fyra trekanter.
Klicka på röra på varje kavringsbit.
500 g oskalade räkor
liten bit gravad lax
2 msk löjrom
100 g philadelphiaost
0,5 dl crème fraiche
stor bunt gräslök
dill
cayennepeppar
Skala och dela räkorna och skär laxen i småbitar.
Blanda ihop philadelphiaost, crème fraiche och kryddor.
Blanda i räkor, lax och löjrom till en bra konsistens.
Kantskär kavringen och dela varje skiva i fyra trekanter.
Klicka på röra på varje kavringsbit.
kasslergratäng
____________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
kassler
1 burk ananas
2 burkar creme fraiche
1 paket fetaost
1 rödlök
riven ost
salt
peppar
Gör så här: Dela kasslern i lagom stora bitar och lägg dem i botten av en gratängform, fördela ananasen ovanpå. Blanda creme fraiche, smulad fetaost och hackad rödlök i en bunke. Smaka av röran med salt och peppar. Strö på riven ost. Grädda i ca 225 grader tills gratängen fått fin färg.
bevemyrs blogg
Kasslergratäng med broccoli
Ingredienser:
250 gr broccoli
500 g kassler i skivor
1 chilipeppar
1 1/2 tsk potatismjöl
1 tsk curry
paprikapulver
salt
peppar
3 dl vispgrädde (går bra med lättare varianter också)
2-3 dl riven ost
4 msk chilisås
Gör så här: Koka broccolin i en minut i lättsaltat vatten och spola sedan av dem i kallt vatten, skär dem i mindre bitar på längden. Kärna ur chilin och skär den i små bitar. Rör ihop ovispad grädde tillsammans med potatismjöl, curry och chilisås, smaka av med salt och peppar. Lägg ut kassler i en form, lägg broccolin och chilin uppepå, häll sedan gräddröran över. Toppa med paprikapulver och riven ost. Gratinera i ugnen 225 grader i 10-15 minuter.
250 gr broccoli
500 g kassler i skivor
1 chilipeppar
1 1/2 tsk potatismjöl
1 tsk curry
paprikapulver
salt
peppar
3 dl vispgrädde (går bra med lättare varianter också)
2-3 dl riven ost
4 msk chilisås
Gör så här: Koka broccolin i en minut i lättsaltat vatten och spola sedan av dem i kallt vatten, skär dem i mindre bitar på längden. Kärna ur chilin och skär den i små bitar. Rör ihop ovispad grädde tillsammans med potatismjöl, curry och chilisås, smaka av med salt och peppar. Lägg ut kassler i en form, lägg broccolin och chilin uppepå, häll sedan gräddröran över. Toppa med paprikapulver och riven ost. Gratinera i ugnen 225 grader i 10-15 minuter.
Kall sås till fisk
(Ger ca 3 dl kall sås)
2 dl gräddfil
½ dl majonäs
1 tsk fransk senap
1 msk färsk hackad dill
1 msk färsk hackad gräslök
salt och peppar
2 dl gräddfil
½ dl majonäs
1 tsk fransk senap
1 msk färsk hackad dill
1 msk färsk hackad gräslök
salt och peppar
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)