(4 personer)
1 kg kycklingdelar eller en hel färsk kyckling
1 dl mjöl
0,5 dl olivolja
25 gram smör
2 dl torrt vitt vin
5 st vitlöksklyftor
2½ dl crème fraiche
2 dl matlagningsgrädde
1½ hönsbuljongtärning
3 tsk kinesisk soya
salt och peppar
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Stycka kycklingen om du har en hel kyckling.
Blanda några nypor salt med mjölet i en bunke.
Vänd kycklingbitarna i mjölet och bryn kycklingen i olivolja och smör i en stekpanna.
Lägg över kycklingen i en eldfast form eller gryta.
Häll på det vita vinet så att det täcker kycklingen.
Skala och pressa över vitlöksklyftorna i formen.
Täck formen med folie eller lägg lock på grytan och ställ in den i ugnen i 25–30 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
Lägg de färdiga kycklingbitarna på ett fat och häll det resterande vinet och skyn från kycklingen i en kastrull.
Koka ihop i några minuter och sila såsen.
Blanda ner soya, crème fraiche och grädde, samt smula ner buljongtärningarna.
Låt koka upp och koka i ca 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg tillbaka kycklingen i formen eller grytan. Häll över såsen.
Jag serverade kycklinggrytan med kokt ris och skivade färska tomater.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar