Ingredienser pudding:
4 dl mjölk, den fetaste varianten
1 dl Baileys (vill du hellre "bara" ha vanlig chokladpudding så tar byter du Baileys mot samma mängd mjölk)
5 msk maizena
3 msk strösocker
3 msk kakaopulver
1 ägg
1 msk vaniljpulver
Ingredienser aprikossås:
1 burk konserverade aprikoser, ca 400 g
3 msk florsocker
Gör så här: Blanda alla ingredienser till puddingen i en kastrull. Värm (inte för varmt) under omrörning tills krämen börjar sjuda försiktigt och bli tjock. Låt den svalna. Häll krämen i en stor skål eller i portionsskålar. Låt kallna i kylskåp 3-4 timmar. Mixa aprikoserna med stavmixer eller mosa dem med gaffel, rör i florsocker. Häll såsen över puddingen, garnera med riven choklad och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar