onsdag 27 juli 2011

tacopaj

Foto: Karin / bevemyrs blogg
Här kommer ett tips på en variant av tacopaj. Jättegod och lite extra fyllig med bacon, paprika och färska champinjoner. Extra gott är det med täcket av vitlöksost och creme fraiche.

Ingredienser:

400 gr köttfärs
1 påse taco kryddmix
400 gr färska champinjoner
1 pkt bacon
1 burk krossade tomater
2 tsk basilika
2 msk oregano
1 röd paprika
1 gul paprika
1 burk creme bonjour vitlök
2 dl creme fraiche
4 tomater
riven ost

Gör så här: Gör en pajdeg (själv brukar jag använda en färdig smördeg just till den här pajen) och förgrädda den i ugnen. Fräs köttfärs och blanda i kryddmix, ställ åt sidan. Skiva champinjonerna och stek dem tillsammans med bacon, blanda ner dem i köttfärsröran, Rör ner tomater, basilika, oregano och skivad paprika, låt allt småkoka i ca 20 minuter. Lägg röran i pajformen. Rör ihop creme bonjour och creme fraiche och bred över köttfärsröran. Lägg på skivade tomater och riv på lite ost överst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar