fredag 1 juli 2011

Biskvier i långpanna

För 40-50 personer.

Botten:
3 st ägg
3 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
150 g smör/margarin
1½ dl varmt vatten

Fyllning:
150 g kallt smör/margarin
2½ dl florsocker
1 st ägg
100 g finriven mandelmassa

Garnering:
1 stor mörk blockchoklad kaka
3 msk olja

Botten:
Ägg och socker vispas ihop. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dessa i äggsmeten. Smält smöret i vattnet. Häll detta i smeten och rör om.
Grädda i smord långpanna i 175 gr, i ca 12-15 min, kolla ofta så den inte bränns...
Låt kallna!


Fyllning:
Rör ihop ingredienserna bred ut över kakan. Låt den stå kallt en stund!

Garnering:
Smält den mörka blockchokladen och rör ner oljan i den. Låt detta svalna lite, innan du breder ut det över kakan.
Skär kakan i mindre bitar med en vass kniv. Låt kakan stå kallt innan du sätter in bitarna i kakburken, annars kladdar de ihop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar