gorgonzolabiffarna "is to die for", väldigt väldigt goda. Jag här helt såld och salig när det gäller den smak-kombinationen! Igår stod de åter på menyn, magen åts trind och gommen nöjd!=)
Ingredienser:
Ingredienser:
400 gr blandfärs
3/4 dl havregryn
(1 ägg, men det är inte nödvändigt)
(1 ägg, men det är inte nödvändigt)
1 msk potatismjöl
1 1/2 dl matlagningsgrädde
1 msk riven lök
1 tsk salt
1 tsk socker
1 tsk socker
1 krm svartpeppar
1-2 vitlöksklyftor
grillkrydda
en bit gorgonzola
1-2 vitlöksklyftor
grillkrydda
en bit gorgonzola
smör till stekning
Gör så här: Blanda havregryn, potatismjöl, vatten och grädde. Sväll i tio minuter och tillsätt sedan lök, vitlök, salt och kryddor. Lägg i färsen och arbeta allt smidigt, forma till en "halv" biff, lägg i en bit gorgonzola och täck med ytterligare en "halv" biff, tryck ihop kanterna, krydda med lite grillkrydda och stek sedan i het panna. Servera med klyftpotatis, potatismos eller något annat gott.
http://bevemyrs.blogg.se/category/kott.html
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar