lördag 2 juli 2011

viltbiffar

viltbiffar!! När vi träffades för någon vecka sedan åts dom glupskt av både vuxna och barn. Såsen är outstanding! Biffarna är väldigt ovilda med tanke på att basen består av vanlig köttfärs. Hemligheten är smaksättare som rosmarin, timjan, enbär, vitlök, viltfond och gelè. Galet gott!!!!!
Ingredienser: 4personer.
500g köttfärs
4msk ströbröd
3msk vatten
1 ägg
1 vitlöksklyfta
1 msk konc. Kalv- el. viltfond
1 ½ msk matlagningssenap
1tsk rosmarin
1tsk timjan
salt o vitpeppar
smör o rapsolja
Till såsen.
3dl vatten
1dl grädde
1 msk konc. Kalv el. viltfond
½ tsk timjan
½ tsk rosmarin
5-6 krossade enbär
2msk rödavinbärsgele
maizena+ vatten till redning
Sojakulör
Blanda färsen med ströbröd, vatten, ägg och pressa i vitlöken. Arbeta in fond, senap och kryddor. Salta och peppra försiktigt. Forma och stek biffarna i lika del smör och rapsolja.
Koka upp vatten, grädde och fond i kastrull. Tillsättkryddorna och gelen. Red med maizena löst i vatten och sjud såsen i 5 min. Sila och smaka av med salt och vitpeppar. Såsen kan färgas mörkare med soja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar