4 portioner
4 st kycklingfileér
salt
grillkrydda
1 msk olivolja
3-4 vitlöksklyftor
1-2 tsk sambal oelek
2 msk olivolja
2-3 lime (saften)
1/2 dl vatten
en stor näve grovt hackad persilja
Sätt ugnen på 175 grader. Skär varje kycklingfilé i tre delar. Salta dem och strö grillkrydda runt om. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek kycklingen runt om till den fått fin yta. Lägg över fileérna i en ugnssäker form. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Fräs dem snabbt tillsammans med sambal oelek i oljan. Tag pannan åt sidan och pressa ner limesaft och häll i vattnet. Häll detta över kycklingen och ställ in den i ugnen ca 7-8 minuter eller tills kycklingen är klar. Strö över persilja innan servering. Servera gärna tillsammans med nudlar och grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar