söndag 31 juli 2011

Kladdkaka med kanel och kardemummafudge

2 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt
100 g smält smör
Kanel- och kardemummafudge
1,5 dl vispgrädde
1 tsk honung
2 kanelstänger
1 tsk kardemummakärnor
200 g mjölkchoklad
Gör så här: Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner i äggvispet. Smält smöret i en skål och rör ner det. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter (24 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, cirka 20 minuter. Låt kallna. Stöt kanelstängerna och kardemummakärnorna lätt i en mortel. Koka upp grädde, honung och kryddor. Ta bort kastrullen från värmen och låt det stå och dra i 10 minuter. Koka upp grädden igen och sila den över den finhackade chokladen. Rör tills fudgen blir slät och bred sedan ut den över kladdkakan. Ställ in i kylen att stelna. Servera med lättvispad grädde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar