fredag 1 juli 2011

Baconlindad kycklingfilé med basilikakräm

(2 personer)
2 kycklingfiléer
6 skivor bacon
Smör till stekning
Salt & peppar
Basilikakräm:
100 g  färskost, naturell
1/4 dl creme fraiche
Ett knippe gräslök, hackad
½ kruka basilika
1 vitlöksklyfta
Salt
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Stek kycklingfiléerna hastigt i smöret på båda sidor.
Salta och peppra.
Efterstek i ugnen i ca 20 minuter eller tills kycklingen är färdigstekt.
Vira sedan in varje filé i 3 skivor bacon. Fäst med tråd eller tandpetare.
Mixa alla ingredienser till basilikakrämen.
Servera kycklingen tillsammans med basilikakrämen och tex klyftpotatis, hasselbackspotatis eller liknande.
Vansinnigt gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar