lördag 2 juli 2011

Fläderpannacotta med passionsgelé

4 port

Lägg 2 gelantinblad i kallt vatten.
Häll 3 dl vispgrädde, 1/2 dl strösocker, och 3 msk koncentrerad flädersaft i en kastrull.
Låt blandningen koka upp, och dra bort kastrullen från värmen.
Krama ur gelantinbladen och lös dem i den varma gräddblandningen.
Låt svalna under vispning, och smaksätt med 1 tsk vaniljsocker.
Häll upp i portionsformar, och ställ kallt.
Lägg ytterligare 3 gelantinblad i kallt vatten.
Krama ur dem, och smält på svag värme.
Låt svalna lite.
Gröp ur 4 passionsfrukter, och blanda med 2 dl tropiskt juicekoncentrat.
Tillsätt det avsvalnade gelantinet under omrörning.
Häll ovanpå pannacottan, och ställ i kylen att svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar