lördag 2 juli 2011

Chokladmuffins med mjuk nougat


Det här behövs till 7-8 st:

50 g smör eller margarin
1/2 dl socker
1 ägg
1 1/4 dl vetemjöl
2 krm bakpulver
1 msk kakao
1/2 msk vaniljsocker
2 1/2 msk mjölk
25 g mjuk nougat

Garnering: florsocker

Gör så här: Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt ägget under fortsatt kraftig omrörning. Blanda samman mjölet med bakpulver, kakao och vaniljsocker. Rör ner det i smeten omväxlande med mjölken. Rör till en jämn smet. Fördela smeten i muffinsformar. Dela nougaten i 7-8 bitar. Tryck ner dem i smeten så att smeten täcker nougaten. Ställ muffinsformarna på en plåt och grädda i 200 grader ca 15-20 minuter. Låt kakorna stå ca 5 minuter. Sikta över florsocker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar