Kladdkaka:
3 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
2 msk vaniljsocker
6 msk kakao
½ tsk salt
150 g smält smör
2 msk baileys
50 g mörk choklad (Hackad)
3 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
2 msk vaniljsocker
6 msk kakao
½ tsk salt
150 g smält smör
2 msk baileys
50 g mörk choklad (Hackad)
Glasering:
100 g mörk choklad
½ dl grädde
25 g smör
100 g mörk choklad
½ dl grädde
25 g smör
Karamelliserade Pistagenötter:
50 g skalade pistagenötter
3/4 dl muscovadosocker
½ tsk salt
½ tsk bikarbonat
50 g skalade pistagenötter
3/4 dl muscovadosocker
½ tsk salt
½ tsk bikarbonat
Gör såhär:
Rör ihop alla ingridienserna, (ej vispa) och häll i en smörad form.
175 grader i ca 20 minuter på det nedersta gallret. Den ska va lite gungig i mitten när du tar ut den.
Låt kakan kallna helt innan den glaseras.
175 grader i ca 20 minuter på det nedersta gallret. Den ska va lite gungig i mitten när du tar ut den.
Låt kakan kallna helt innan den glaseras.
Glasyr: Smält chokladen och smöret på svag värme, rör ner grädden. Bred glasyren över kakan och låt rinna ner över kanterna.
Karamelliserade Pistagenötter: Hacka nötterna grovt, rosta dem i en torr stekpanna, strö över socker, salt och bikarbonat. På svag värme under ständig omrörning, låt sockret karamelliseras så det får en fin gyllenbrun färg. Låt svalna och strö över kakan. Dekorera med tex fikon skurna i halvor.
Servera med vispad grädde, glass eller vaniljvisp samt frukter eller bär!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar