- 4 jämnstora bakpotatisar
- 1 burk creme fraiché
- 2 msk sweet chilisås
- 1 hackad rödlök
- 200 g tärnad knaperstekt bacon
- 1 knippe färsk basilika
- Salt, peppar & paprikapulver
Gör såhär:
Potatisen:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj bakpotatisarna och stick några hål i dem så de inte spricker.
Baka potatisen i ca en timme. Eller micra dem 5 minuter på ena sidan, sen 5 minuter till på andra.
Ta ut de bakade potatisarna och låt dem svalna lite. Skär ett kryss i toppen och tryck ihop potatisen så att den öppnar sig.
Skölj bakpotatisarna och stick några hål i dem så de inte spricker.
Baka potatisen i ca en timme. Eller micra dem 5 minuter på ena sidan, sen 5 minuter till på andra.
Ta ut de bakade potatisarna och låt dem svalna lite. Skär ett kryss i toppen och tryck ihop potatisen så att den öppnar sig.
Baconröran:
Knaperstek bacon (Jag gjorde det i micron, klippte i bitar och micrade 4 min med hushållspapper under/över), hacka löken, tillsätt creme fraiché, sweet chili såsen, salt, peppar & paprikapulver. Tillsätt den färska basilikan och rör ner baconet (Spara lite bacon till topping). Klar att servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar