lördag 2 juli 2011

Ostskål med räkfyllning

Ingredienser till ostskålen:

ca 400 g ost, välj någon sort som du tycker smakar riktigt gott (räcker till ca 12 skålar)

Valfri fyllning, tex räkor och röra på gräddfil, majonnäs och rom garnerat med citron och dillvippa

Gör så här: riv osten fint, forma till valnötsstora bollar, lägg en boll i taget i stekpannan, när bollen flytit ut och blivit lite lite brun i kanten kylst pannan ner tex genom att ställa den i snö eller kallt vatten (var noga med att inte vattnen läcker över kanten in på osten bara;). Ta upp "ostplattan" och lägg den över ett upp och nervänt glas av lite mindre modell (te.x snappsglas). Tryck ner osten så att den sluter sig kring glaset. Lossa försiktigt när den svalnat och fyll med tex räkröra och garnera med citron och dill. Om du gör skålen dagen innan den ska serveras blir den lite seg i konsistensen, görs den samma dag är den spröd.


Bevemyrs

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar