lördag 2 juli 2011

dubbelbakad potatis

·        :
4 pers
4 stora bakpotatisar
50 g riven parmesanost
1 vitlöksklyfta
2 dl creme fraiche
2 salladslökar eller en medelstor rödlök
1 paket quornbacon, eller vanligt bacon
100 g smör
Salt
Peppar

Baka potatisen i ca en timme (eller tills den är mjuk längst in, skiljer från ugn till ugn) på 225 grader.
Dela potatisarna i två halvor och gröp ut innehållet i en stor skål. Låt ugnen vara på och se till så att inte skalet går sönder.
Pressa ner vitlöken i potatisen, hacka löken och häll i resten av ingredienserna och mosa så att du får potatismos. Salta och peppra efter smak.
Klicka ut moset i skalen igen på en plåt och riv över rikligt med parmesanost.
Släng in det i ugnen igen i cirka 10-15 min eller tills de ser gratinerade ut.
Helt underbart gott och lätt. Ät tillsammans med en stor sallad med dressing.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar