0,5 st gul lök, finhackad
1 msk smör
2 msk tomatpuré
0,5 dl brun farin
1 dl balsamvinäger
3 dl rödvin
3 dl vatten
4 msk kalvfond
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 msk maizena, majsstärkelse
ev. 1 tsk honung
ev. 1-2 tsk smör
Fräs lök i smör. Tillsätt tomatpuré och farinsocker och rör så att det inte bränns men gärna får lite färg.
Häll på balsamvinäger, vin och vatten och koka ihop till hälften.
Rör ner kalvfond, salt och peppar.
Sila såsen och häll tillbaka den i kastrullen.
Red med majsstärkelse utrörd i lite vatten.
Tillsätt eventuellt lite honung och smör innan servering.
Jag kokade såsen dagen innan och det luktade inte speciellt gott av allt vin och balsamvinäger så jag var säker på att jag hade misslyckats. Men den var riktigt god till köttet så den här kommer jag göra fler gånger. Innan servering kokade jag upp såsen och tillsatte lite honung och lite smör.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar