onsdag 27 juli 2011

Grekisk pytt

8 pers
Det här behövs:
Ca 1 kg fläskfile
 
2 gula paprikor
2 röda paprikor
2 röda lökar
1 ask coctail tomater
2 fp fetaost
Marinad till köttet: 
6-8 klyftor pressad vitlök
3 dl olja (ej olivolja)
4 msk soja (kinesisk)
0,5 msk riven ingefära
3 tsk sambal olek
Salt & Peppar
 
Kall sås: 
4 små burkar creme fraish
8 msk majonäs
4 pressade vitlöksklyftor
4 tsk Örtkrydda
Salt & Peppar
 
(Passar också bra med tatsiki till)
Gör så här:
(Dagen innan)
Blanda marinaden till fläskfilen.
Skär filen i ca 1 cm tjocka skivor.
Lägg köttet i marinaden och låt stå kallt i 1 dygn.
Blanda även ihop ingridienserna till den kalla såsen och låt stå över natten.
 
(Samma dag)
Fyll botten av en långpanna med klyftpotatis. Salta och strö över chilipeppar. I ugnen ca 25 minuter, 220 grader.
Klyfta rödlöken och paprikorna, skiva tomaterna ovanpå. Lägg på fläskfilen och häll sedan över marinaden från köttet. Strö till sist över smulad fetaost. Gratinera i ugnen ytterligare ca 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar