lördag 2 juli 2011

kyckling i vin

Om man bara ska laga en enda rätt från min blogg så välj den här!!! Antagligen världens godaste kyckling i vin!!=) Väldigt, väldigt enkel och väldigt väldigt god! Den har med framgång serverats både på storfester, bröllop och födelsedagar! Såsen är smått beroendeframkallande!

Ingredienser:

1 kg kycklingfilé (gärna fryst)
2 dl rött vin (ej matlagningsvariant)
1 dl kinesisk soja
4 dl creme fraiche

Gör så här:
Tina filéerna i marinad gjord på vinet och sojan i ca 3-4 timmar. Sätt in marinaden och kycklingen i ugnen och låt den stå där i ca 30 minuter (du får titta lite och se om den är klar, det beror ju lite på kycklingarnas storlek), 200 grader (vanlig ugn), 175 grader (varmluft). Sila den varma marinaden ner i en kastrull, häll i creme fraiche, rör om och låt såsen bli varm! Servera med klyftpotatis (gärna kryddad med kummin) eller ris!
Bevemyrs

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar