Pajdeg:
150 g smör
4 dl mjöl
3 krm salt
2 krm peppar
4 1/2 msk kallt vatten
Förgrädda i 200 grader i 10 min.
Fyllning:
600 gram Kyckling
1 burk sparris
50 gram margarin
4 dl skuren purjolök
3 1/2 msk mjöl
1 dl sparris spad
1 dl hönsbuljong
3 dl creme fraiche
2 1/2 tsk ljus fransk senap
2-3 pressade vitlöksklyftor
2 krm peppar
2 tsk dragon
Gör så här: Fräs purjolöken i matfettet. Vispa ihop mjöl i sparrisspad till en jämn redning. Vispa i löken, vitlöken och senap, kryddor och koka ihop. Rör i creme fraiche. Fördela kycklingen, sparris i pajskalet. Häll redningen ovanpå. Grädda i 200 grader ca 20 min. Serveras med en god sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar