500 g laxfilé
4 msk olivolja
4 msk limesaft (ca 2 lime)
2 pressade vitlöksklyftor
2,5 dl grädde
4 msk basilika (jag använde fryst)
1 paprika
ca 500 g tagliatelle
salt och peppar
Blanda ihop olivolja, limesaft och vitlöksklyftor till marinaden.
Skär laxen i mindre bitar och marinera den i 15 minuter.
Bryn laxtärningarna i en stekpanna. Salta och peppra.
Strimla paprikan och stek den lite mjuk.
Häll marinaden i en kastrull, rör ner grädden och basilikan.
Sjud såsen någon minut till den blir varm. Smaka av med salt och peppar.
Koka tagliatellen enligt anvisning på förpackningen.
Häll såsen över tagliatellen och rör om ordentligt.
Blanda försiktigt ner laxen och paprikan.
Servera genast till en tomat- och mozzarellasallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar