söndag 31 juli 2011

Konjaksmarinerade grillspett med sötpotatis och dijoncréme

600 g fläskfilé
600 g sötpotatis
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
Marinad
1 king solo vitlök
1 dl konjak
1/2 dl olivolja
1/2 dl chilisås
1 msk tomatpuré
1 msk flytande honung
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar

Dijoncreme
1/2 kruka dragon
2 dl creme fraiche
2 msk dijonsenap
1 msk flytande honung
1 krm konjak
1 krm salt
1/2 krm nymald svartpeppar

Gör så här:
Marinad: Skala och hacka vitlöken. Blanda samman alla ingredienser till marinaden i dubbla platspåsar. Putsa köttet från hinnor och fett och skär det sedan i ca 3x3 cm stora bitar. Lägg köttet i marinaden och vänd runt. Låt marinerad i kylskåp ca 1 dygn.
Creme: Finhacka dragon och blanda med creme fraiche, senap och honung. Smaka av med konjak, salt och peppar. Låt stå kallt innan servering.
Blötlägg grilllspett av trä ca 15 min. Trä köttbitarna på spetten.
Skölj sötpotatisen och skär dem i 1 cm tjocka skivor. Pensla dem med olivolja och strö över salt. Grilla dem mjuka ca 5 min på varje sida. Grilla köttspetten ca 3 min på varje sida. Servera spetten med sötpotatis, dijonscreme och en grönsallad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar